top of page
  • Daisy

Recentie Wildlands Adventure Zoo Emmen


Tijdens de bruiloft hebben wij kaartjes gekregen voor Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Dit is een nieuwe dierentuin met een nieuw concept. Er is al veel over gezegd. Ook wij hoorde zowel negatieve als positieve verhalen en wij wilden het graag zelf proberen.

Dus gisteren was het zover en ben ik er samen met mijn man heen gegaan. We hadden eigenlijk niet echt een verwachting. Het waren nogal wisselende verhalen. De ene vond het hartstikke leuk, de ander vond het absoluut niks. Sommigen noemden het meer een pretpark met een paar dieren. Ik stond overal open voor en had door de verschillende verhalen een beetje het idee dat het een pretpark was geworden met achtbanen en dat soort dingen allemaal.

Na de kaartcontrole kwamen we op een groot plein. Hier had je de entree tot drie verschillende onderdelen van het park: de Northica, de Serenga en de Jungola. Wij begonnen bij de Northica. Dit moesten de poolgebieden voorstellen en al snel zagen we dan ook al pinguïns, zeehonden en pelsrobben. Het hele pad en het hele stuk van de Northica is erop aangepast. Je loopt tussen de rotsen, daarna kwamen we ook bij de ijsberen. Die hebben een prachtig optrekje. Je kan zowel onder het water kijken als op gewone hoogte. Helaas deed de Arctic het niet. Dit is één van de drie attracties in het park. Deze hebben we dus niet kunnen doen. Jammer, maar kan natuurlijk gebeuren.

Hierna zijn we naar de Serenga gegaan. Dit is de Savanne. Hier kom je allerlei dieren tegen die in

de woestijn en op de Savanne leven: zebra's, neushoorns en giraffes. Ook kamelen en de leeuwen zijn van de partij. De leeuwen zitten apart en daar loopt alleen een pad langs. Bij de rest van de dieren kom je wel heel dichtbij. Mede door de tweede attractie de Seranga Safari. In een truck ga je over de savanne heen. Met de truck moet je over een brug die stuk is waardoor je door het water moet en als je moet misschien even wachten als er een koppige struisvogel op je weg aan het eten is. Iets wat natuurlijk ook wel weer lachen is. De struisvogel wilde maar niet aan de kant. Je komt bij deze attractie echt in het leefgebied van de dieren. Heel erg leuk! Ook kan je nog een bezoek brengen aan de bavianen die in een indrukwekkend bouwwerk ronddolen. Daarnaast loop je rond in een Afrikaans dorp de Dongondorp. Je waant je in Afrika. Echt mooi! Je kan door de bergen lopen en een goudmijn bezoeken.

Hierna liepen we terug naar het plein en zijn we de Jungola in gelopen. Dit is de jungle en alle dieren die erbij horen. Hier kan je over een pad lopen, je kan door de lucht gaan via touwladders en hangbruggen (wat wij uiteraard ook hebben gedaan) en je kan via een boot een toch maken door de jungle. Je komt met de boot vlak langs de olifanten vallei en je vaart onder en langs de slingerapen. Ook kom je in een grot en loop je langs ringstaartmaki's. Er zijn verschillende tropische vogels en Gibbons. Ook heb je hier een superleuke vlindertempel. Als je de oude vlindertuin van de dierentuin in Emmen bent gewend, kan het iets tegenvallen, het is namelijk wat kleiner, maar het is nog steeds erg mooi. Wij zijn het bamboe-doolhof niet in geweest, dat is voor een volgende keer. Het was er wel erg warm en we hebben dan ook een lekker ijsje gegeten. Door de temperatuur en hoe alles eruit ziet, waan je je echt in de jungle. Het is ook erg leuk dat je zo dicht bij de dieren kan komen. Het was supermooi. Je loopt overal tussen en over heen. Echt super leuk.

Kort gezegd vonden wij het echt een super leuke ervaring die een echte aanrader is. De dierentuin is veel meer een belevenis waarin jong en oud zich kunnen vermaken. Je kan het zo uitdagend maken als je zelf wil. Op meerdere plekken zijn ze nog wel bezig met bouwen, dus niet alles is te bekijken. Het meeste echter wel al.

 

Een paar tips: - Trek stevige schoenen aan met een dikkere zool, die niet glad is (als je van plan bent om te gaan klimmen in de touwbruggen en alles tenminste). Stevige schoenen met een dikke zool is voor het algemeen handig. Je loopt veel en het pad is niet altijd even recht om je de beleving van de jungle of de savanne echt te geven. Iets wat het ook weer leuk maakt. - Voor de Jungola: zorg dat je een t-shirt met korte mouwen onder je trui en jas aan hebt. Het is er erg warm en zeker als je gaat klimmen en klauteren, is het aan te raden om je jas en trui uit te doen. Je zweet je te pletter :). - Als volwassene kun je overal in klimmen en klauteren, maar ook kinderen kunnen er makkelijk in komen. Bij veel dingen staat vermeld dat kinderen onder begeleiding van een volwassene moeten en dit is dan ook aan te raden. - Ook rolstoelers en mensen slecht ter been kunnen verschillende routes volgen.

Maar kort gezegd, als je heen wil en je wil eens een andere beleving van een dierentuin, dan is dit echt een aanrader. Wij vonden het er echt leuk en gaan zeker nog een keer!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bloggen

bottom of page