top of page
  • Daisy

Gestrand!

Een echtpaar had schipbreuk geleden en kwamen terecht op een onbewoond eiland. Er werd, twee dagen later, een grote zoekactie op touw gezet waarbij er met meerdere boten en twee vliegtuigen een groot gebied werd afgezocht. Een vliegtuig spot ze vijf dagen later op een onbewoond eiland. Ze hadden SOS in grote letters op het strand geschreven.

Klinkt als een mooi verhaal? Het is echt gebeurd. Afgelopen zaterdag verscheen er een artikel op de website van NOS die beschrijft dat een echtpaar een overtocht wilde maken naar een ander eiland in een klein bootje(nog geen zes meter). Het ging echter niet goed. Ze konden nog een onbewoond eiland komen en schreven dus SOS in het zand. Dit werd nog opgemerkt ook! Het heeft hun leven gered.

Het is dus geen fabeltje, het werkt echt. En dit is niet het enige verhaal die het bewijst. In april dit jaar, zijn er ook al schipbreukelingen gered. Het enige verschil was dat zij HELP hadden geschreven in het zand en geen SOS, maar ook hiermee zijn ze dus gered.

Dus mocht je ooit schipbreuk lijden, schrijf in het zand! Het kan echt je leven redden. Maar ik hoop natuurlijk van harte dat het je nooit gaat overkomen, maar las het gebeurd, denk aan deze tip!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page