top of page
  • Daisy

Brief aan de kleine man in mijn buik


Lieve, nu nog kleine, man in mijn buik,

Je zit nog in mijn buik, mijn buik die steeds groter word. Jij groeit mee en tot zover we nu weten, nog gezond ook. Gelukkig! Het was ergens wel een verassing dat ik zo snel zwanger was, maar dat maakte het niet minder leuk. Inmiddels weten we ook dat je een kleine man bent. Ook bij de 20-weken echo werd dat weer bevestigd.

Zoals we nu weten is alles goed. Je groeit ook erg goed en als we je hartslag horen, blijkt ook dat goed. Iets wat iedere keer weer fijn is om te horen. Wij zijn al erg benieuwd hoe je er uit ziet, op de 3d-echo was je al mooi te zien. Alles zit er aan. Je neusje, je mond, je oogjes. Alle 10 vingertjes en ook alle 10 teentjes. Het gaf al een mooi beeld, maar het verteld ons eigenlijk nog niet hoe je zal zijn als je hier bent.

Wij houden nu al van je. Zelfs dat krijg je al voor elkaar. Dat zal alleen maar meer worden als je hier bent. Je bent welkom bij ons. Ook je opa's en oma's, die staan al te springen om je te ontmoeten. Papa en mama uiteraard ook! Je kamertje is al zo goed als klaar en ook de meeste spulletjes hebben we inmiddels in huis.

Maar stel je komst nog maar even uit tot januari. Wij willen liever niet dat je te vroeg ter wereld komt. Dat zou je papa en mama heel veel zorgen geven en is niet goed voor jou. Blijf er dus nog maar even een paar maandjes zitten. Daarna mag je gerust komen en zijn we klaar om je in deze wereld, dicht bij ons op te laten groeien.

Het zal je hier misschien niet altijd meevallen. Er zullen vast en zeker tegenslagen op je weg komen. Daar krijgt iedereen mee te maken. Papa en mama willen je daar tegen beschermen en zullen dat ook proberen. Misschien ga je ons daarom nog wel eens vervelend vinden, maar we willen dan niet dat jij zo iets mee maakt, we willen je beschermen voor het slechte en het kwade in het leven. Ook al weet mama, en papa net zo goed, dat wij dat niet altijd kunnen voorkomen.

Mocht je iets tegen komen in je leven, wat je moeilijk vind, wat je niet leuk vind, als je bang bent of of als je ergens mee zit, kom dan bij ons. Papa en mama zullen je met alles proberen te helpen, ook al zullen wij soms zeggen dat je het zelf moet proberen. Dat is zodat je het ook zelf leert, maar als je er echt niet uit komt, dan zijn wij er voor je.

Wij houden van je en heten je nu al welkom in deze wereld.

Liefs

Je mama (en ook een beetje je papa)

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat had ik nog graag bij me gehad in de vluchttas

Inmiddels is het al bijna een half jaar geleden dat ik ben bevallen van Damian. Een half jaar al?! Ja mensen, echt waar. Kleine man is alweer bijna een half jaar oud. Achteraf zijn er een paar dingen

bottom of page